PENSIONSTALLING


Ben je op zoek naar een kleinschalige en betrouwbare stalling voor jouw paard? Stal Hillebrand biedt de mogelijkheid je paard bij ons te stallen. Hierbij is iedereen, van jong tot oud, van recreatie tot fanatieke wedstrijdruiter, van harte welkom! Op deze pagina vind je alle informatie betreft de pensionstalling op ons bedrijf.

De paarden staan gestald op basis van volpension. Dit houdt in dat er volledig gebruik kan worden gemaakt van onze accommodatie. Daarbij worden de paarden dagelijks door ons gevoerd en de stallen gemest en gestrooid. De paarden krijgen drie maal daags goed ruwvoer en twee maal daags krachtvoer. De stallen zijn voorzien van een dik strobed (in overleg evt. anders mogelijk), zodat er altijd wat te knabbelen valt. De paarden worden dagelijks door ons buiten en weer binnen gezet. In de zomermaanden kunnen de paarden, zolang de weersomstandigheden dit toelaten, in de wei. In de wintermaanden en bij slechter weer, kunnen de paarden in de paddocks. Daarnaast kan men met een stapmolenkaart zelf gebruik maken van de stapmolen of je paard door ons (dagelijks) in de molen laten zetten. 

 

Stal Hillebrand biedt in totaal ruimte aan zo'n 17 paarden/pony's, zowel eigen paarden als pensionpaarden. Door de kleinschaligheid van ons bedrijf zal je bij ons op stal veelal dezelfde mensen treffen. Op die manier zijn wij nauw verbonden met de paarden en kunnen wij jouw trouwe viervoeter de optimale zorg bieden. Hierdoor is er veel aandacht voor het individuele paard en is er in goed overleg vaak veel mogelijk. Een prettige en gezellige sfeer, plezier van onze paarden en deze mooie sport staat daarbij altijd voorop. Daarnaast kan je als pensionklant natuurlijk gebruik maken van de aanwezige instructie, of je paard door ons laten trainen

Wij werken op stal met een vaste hoefsmid, welke regelmatig langskomt. Indien je hier gebruik van wilt maken, kun je dit aangeven. Alle paarden worden vervolgens door de hoefsmid ingepland zodat je daar verder geen omkijken van hebt. Gebruik maken van een eigen smid kan natuurlijk altijd. Dierenkliniek Emmeloord is onze vaste dierenarts, uiteraard is een eigen dierenarts ook van harte welkom voor jouw paard. Alle paarden worden door ons altijd gelijktijdig ontwormd en, voor zover mogelijk, gelijktijdig geënt. Daarnaast hebben wij onze vaste paardentandarts welke gemiddeld tweemaal per jaar langskomt, uiteraard is ook hierin iedereen vrij in zijn of haar keuze.

MAANDTARIEVEN PENSIONSTALLING per februari 2024 (volpension)


Stalling A/B/C/D-pony € 375,- per maand               
Stalling E-pony                       € 390,- per maand
Stalling paard € 410,- per maand
Trailerstalling/(men)wagen € 10,- per maand
Stapmolen Abonnement of per keer mogelijk
Extra (vlas/houtkrullen, hooi, ander voer etc.) In overleg (evt. tegen meerprijs) mogelijk

 

 * Daarnaast kunt u, zowel als (pension)klant als van buitenaf, bij ons terecht voor het huren van een tweepaardstrailer. Neemt u bij interesse gerust contact met ons op.   

 Adres: Vuursteenweg 21, 8255 PM, Swifterbant | email: info@stalhillebrand.nl | Telefoon: 06-22749857